Uitgevers: Apple presteert onder de maat met iBookstore

0

Na de vierdaagse boekenbeurs Book Expo America trekken uitgevers hun conclusies over de stand van zaken in de digitale boekenwereld. Amazon wordt met het Kindle-platform gezien als de dominante speler, Barnes & Noble met de Nook en de Nook Color als de aangename verrassing en Apple met de iPad als onderpresteerder.

“Ze hadden een respectabele lancering, maar we denken dat Apple het beter kan,” aldus David Shanks, CEO van uitgeverij Penguin Group USA. Er zijn nu al meer dan 20 miljoen iPads verkocht en de iBookstore is bovendien toegankelijk via 160 miljoen iPhones en iPods. In het licht van die enorme aantallen is Apple op het gebied van ebooks nog niet zo groot als uitgevers en literair agenten gehoopt hadden.

Uitgevers schatten dat Apple op dit moment 10 procent van de Amerikaanse ebookmarkt in handen heeft. Dat is ver achter het aandeel van Amazon, dat rond de 60-65 procent ligt. In totaal is het aandeel ebooks voor de gemiddelde uitgever nu 15 tot 20 procent van het totale aanbod boeken, meer dan het dubbele van een jaar geleden.

Apple wilde niet reageren op specifieke kritische geluiden vanuit de boekenbranche. Wel stelde het bedrijf dat er meer dan 100 miljoen boeken via de iBookstore gedownload zijn. Het totale aanbod van Apple ligt nu rond de 150.000 titels. Ter vergelijking: Amazon heeft nu richting de 1 miljoen titels beschikbaar.

(Via: MSNBC.)

Vorig artikelAmazon gaat concurrentie aan met traditionele uitgevers
Volgend artikelMeer uitgevers gaan sociaal DRM gebruiken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in