Nieuwe site voor het huren van ebooks

0

De nieuwe site eboektehuur.nl wil het huren van digitale boeken onder de aandacht brengen. Inmiddels biedt de site meer dan 800 boeken voor variabele periodes te huur aan.

Sinds enige tijd geeft het CB de mogelijkheid aan uitgevers en boekverkopers om ebooks te verhuren. Daar wordt nog slechts sporadisch gebruik van gemaakt, vooral omdat nog niet zoveel winkels deze optie aanbieden. Daarom licht de nieuwe site eboektehuur juist deze mogelijkheid uit.

Volgens de initiatiefnemers wijst de praktijk uit dat consumenten best bereid zijn te betalen voor ebooks, mits deze maar laag genoeg geprijsd zijn. De site biedt ebooks te huur aan voor verschillende prijzen en huurperiodes. Beiden worden door de uitgevers zelf ingevoerd.

De ebooks op de site kunnen enkel in de browser ingezien worden, ze zijn dus niet geschikt voor ereaders. In totaal zijn nu ruim 800 boeken beschikbaar voor de verhuur. Dat is nog slechts een klein percentage van het totale aantal ebooks in Nederland, dat nu boven de 20.000 ligt.

Vorig artikel‘VS heeft bewijs voor prijsafspraken Apple’
Volgend artikelNieuw in Nederland: Storytel, luisterboeken à la Spotify
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in