Google onthult Nexus 7-tablet

0

Tijdens een conferentie voor ontwikkelaars heeft Google woensdagavond zijn fel geanticipeerde eigen tablet voorgesteld: de Google Nexus 7. Het is een 7-inch tablet die ogenschijnlijk vooral de concurrentiestrijd met de Kindle Fire van Amazon moet aangaan.

De Nexus 7 werd in samenwerking met Asus geproduceerd. De belangrijkste specificaties: de tablet heeft een 7-inch scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels, draait op Android 4.1 Jelly Bean, weegt 340 gram, beschikt over een 1.3 GHz Tegra 3 quadcore-processor, ondersteunt Wifi (geen 3G of 4G) en heeft Bluetooth, GPS en een NFC-chip aan boord. De Nexus 7 heeft geen camera aan de achterzijde, wel een 1.2 MP camera aan de voorzijde. De accu van het apparaat zou negen uur standhouden.

Google’s tablet is als vanzelfsprekend nauw verweven met Google Play, de cloudwinkel van Google waar talrijke apps, ebooks, muziekalbums, films, series en games aangeboden worden. Hier heeft Google een voorsprong op directe concurrent Amazon en zijn Kindle Fire, want de Google Play Store heeft een ruimer contentaanbod dan Amazon. Misschien wordt de Google-tablet ook wel een te duchten concurrent voor de iPad.

Er zullen twee versies van de Nexus 7-tablet beschikbaar komen: eentje met een capaciteit van 8GB die 199 dollar gaat kosten en eentje van 16GB die voor 249 dollar in verkoop zal gaan. In de VS, Groot-Brittannië, Australië en Canada kan het toestel reeds besteld worden. De leveringen beginnen in juli. Of en wanneer de tablet in Nederland in verkoop zal gaan, is nog niet bekend.

(Via: The Digital Reader)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in