Cybook Opus op de site van Bookeen

0

De Cybook Opus wordt eindelijk vermeld op de site van Bookeen, de fabrikant van deze ereader. Je kunt hem via de site in ieder geval al kopen.

De Opus heeft een scherm met 200 dpi, weegt 150 gram, bevat 1 Gb aan opslagruimte en heeft een accelerometer. Het scherm heeft automatische scherm oriëntatie. De Cybook Opus heeft geen touchscreen.

Verder bevat het een eInk scherm van 5 inch met een resolutie van 600 x 800 en 4 grijstinten. Je krijgt er een zwartleren beschermhoes en een USB kabel voor bestandsoverdracht bijgeleverd. Het apparaat kost € 250,-.

Het apparaatje is ook erg dun: slechts 10 mm. De formaten die ondersteund worden zijn HTML, txt, PDF en zowel beveiligde als onbeveiligde Adobe ePub/PDF. Het apparaat is Adobe ePub / PDF certified, staat op de site te lezen. Mobipocket ondersteuning is ook mogelijk via de firmware. Echter, dan kan er geen ondersteuning zijn voor Adobe, want Amazon, de eigenaar van Mobipocket staat het niet toe dat er meerdere DRM-versies naast elkaar op een apparaat ondersteund worden.

(Via: Forum eReaders. Bedankt voor de tip, Peter!)

Vorig artikelFinancial Times bevestigt komst iTablet
Volgend artikelPVI verwacht groei tot 200% in eInk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in