Kobo werkt aan HTML5-applicatie voor iOS

0

Kobo zag zich enkele dagen geleden genoodzaakt om de link naar de eigen webshop uit zijn iOS-applicatie te verwijderen, om tegemoet te komen aan Apple’s nieuwe spelregels. Het Canadese ereadingbedrijf werkt ondertussen wel al aan een alternatief: een HTML5-webapplicatie voor iOS.

Via de nieuwe webapplicatie zullen iOS-gebruikers wél rechtstreeks kunnen shoppen in Kobo’s digitale boekenwinkel. Het wordt ook mogelijk om de ebooks binnenin de applicatie te lezen.

‘Kobo gelooft in een open platform voor gebruikers’, aldus CEO Michael Serbinis. ‘Bovendien ondersteunt de ontwikkeling van een HTML5-applicatie onze huidige app-strategie om een bredere, internationale gebruikersgroep te bereiken.’

De reeds bestaande gratis ereading-apps van Kobo zullen niet verdwijnen met de komst van de HTML5-applicatie. Naast iOS-applicaties, beschikt het Canadese bedrijf ook over toepassingen voor Android, RIM en HP WebOS.

Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar Kobo verwacht dat de webapp dit jaar nog op de markt gebracht zal worden.

(Via: Good E-Book Readers)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in