Wellcome Library en ProQuest digitaliseren zeldzame boeken

0

De Britse bibliotheek Wellcome Digital Library en ProQuest digitaliseren samen titels uit de zeldzame boekencollectie van de bibliotheek. De titels zullen beschikbaar worden via de database Early European Books van ProQuest.

De in Londen gesitueerde Wellcome Library laat hun gehele collectie van niet-Engelstalige voor 1700 geproduceerde boeken digitaliseren. De selectie bevat veel zeldzame en obscure teksten zoals prachtig geïllustreerde titels. Het digitaliseringsproject is onderdeel van de database Early European Books van ProQuest. Andere bibliotheken die deelnemen aan dit project zijn de Kongelige Bibliothek in Kopenhagen en Biblioteca Nazionale Centrale di Firenze.

Ook de
Koninklijke Bibliotheek
(KB) in Den Haag draagt bij aan het digitaliseringsproject van ProQuest. In januari heeft de KB een overeenkomst gesloten met ProQuest om bijzondere, oude drukken uit de collectie te digitaliseren. De digitalisering is in het voorjaar gestart en in en het najaar zullen de eerste resultaten online komen. Dit project sluit aan bij de doelstelling van de KB om alle Nederlandse boeken, tijdschriften en kranten van na 1470 te digitaliseren.

(Via: Wellcome Library blog)

Vorig artikelHeeft succes van dwarsligger invloed op succes ebooks?
Volgend artikel24Symbols nu ook voor de iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in