Gaat Amazon de strijd aanbinden met iBooks Author?

0

Amazon legde in augustus vorig jaar beslag op de domeinnaam KindleScribe.com. Eerst werd gedacht dat het om een nieuwe ereader of tablet van Amazon zou gaan, maar nieuwssite The Digital Reader suggereert nu dat Kindle Scribe een app of tool à la iBooks Author zou kunnen worden, waarmee auteurs hun eigen (interactieve) Kindle-ebooks kunnen maken.

Amazon en Apple bekampen elkaar vandaag de dag op verschillende terreinen – Tim Cook en de zijnen werken naar verluidt aan een mini-iPad die de Kindle Fire moet bedreigen, en Jeff Bezos en co aan een smartphone die de iPhone het vuur aan de schenen moet gaan leggen. De Wall Street Journal vat de ‘Apple-Amazon oorlog’ mooi samen in een artikel.

“Met de iBooks Author-technologie om interactieve ebooks te bouwen, probeert Apple iets te doen tegen Amazon op de ebookmarkt”, luidt het onderaan in het artikel. “Amazon heeft als antwoord daarop zelf een soortgelijke technologie ontwikkeld en uitgetest, zo meldt een persoon die betrokken is bij het project.”

Over deze technologie is nog niets bekend, maar Nate Hoffelder van The Digital Reader vermoedt dat Amazon’s antwoord op iBooks Author Kindle Scribe gaat heten. De domeinnaam KindleScribe.com is sinds augustus 2011 immers in het bezit van Amazon, al leidt de url voorlopig nog nergens naar.

Hoffelder onderstreept dat hij hier geen enkel bewijs van heeft, maar zijn speculaties lijken wel plausibel. Een applicatie waarmee (interactieve) Kindle-ebooks gemaakt kunnen worden zou een logische stap zijn voor Amazon. Bovendien kan Amazon voortbouwen op de ebooksoftware MobiCreator, ontwikkeld door het bedrijf Mobipocket dat Amazon in 2005 overkocht.

(Via: The Digital Reader)

Vorig artikelTijdschrift Newsweek mogelijk alleen digitaal verder
Volgend artikelDigitale abonnementen op Financial Times overtreffen papieren oplage

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in