LG begint eind 2010 met massaproductie kleuren-epaper

0

Elektronicafabrikant LG heeft aangekondigd dat het tegen het eind van dit jaar wil beginnen met de massaproductie van flexibele schermen en kleurenschermen van elektronisch papier. Het bedrijf is al enige jaren bezig met de ontwikkeling van kleurenschermen op basis van elektronische inkt.

LG verwacht nog in 2010 te beginnen met het produceren van een flexibel epaperscherm van 19 inch en een kleuren-epaperscherm van 9,7 inch. De plannen hiervoor werden bekend via een voetnoot in een financieel verslag van het bedrijf voor de Amerikaanse overheid. Afgelopen mei toonde LG al prototypes van de kleurenschermen. In tegenstelling tot veel nieuwe kleurentechnieken voor elektronisch papier, waren de kleuren volgens The Digital Reader minder vaag dan verwacht.

Het is nog even afwachten in welk soort apparaten de schermen van LG gebruikt gaan worden. In principe kunnen er flexibele, buigbare apparaten mee gemaakt worden. Naar verwachting levert het gebruik van de flexibele schermen echter vooral voordelen op het gebied van duurzaamheid, energieverbruik en breekbaarheid.

LG is al langer bezig met de productie van epaper. Het bedrijf is een van de partners van eInk, en produceerde zo bijvoorbeeld de standaard 6-inch schermen die in veel van de huidige ereaders te vinden zijn.

(Via: The Digital Reader)

Vorig artikelEreading in Nederland: beurt aan onderwijs en bedrijfsleven
Volgend artikelReview Samsung Galaxy S: groot en helder scherm, ideaal als ereader
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in