Samsung mogelijk in zee met Liquavista

0

Volgens Tweakers.net zal Samsung voor zijn volgend jaar uit te brengen LCD-ereader mogelijk gebruik maken van de technologie van Liquavista. Samsung liet eerder deze week weten dat het bedrijf uit kostenoverwegingen niet doorgaat met de productie van epaperschermen van eInk.

Liquavista werkt aan de ontwikkeling van zogenaamde electrowetting-schermen. De techniek hierachter verschilt van LCD maar kan vrij makkelijk op bestaande LCD-productielijnen gemaakt worden. Liquavista heeft al eerder aangekondigd dat het niet zelf ereaders wil gaan maken maar dat het bedrijf licenties gaat verlenen aan producenten. Het Nederlandse bedrijf noemt de eigen techniek ook wel LCD 2.0.

Volgens de laatste berichten zullen er begin of halverwege 2011 voor het eerst ereaders met schermen van Liquavista op de markt zijn. Het grote verschil ten opzichte van traditionele LCD-schermen is het feit dat ze geen gebruik maken van achtergrondverlichting, waardoor ze energiezuiniger en ook in zonlicht goed leesbaar zijn.

Samsung bracht dit jaar een ereader op de markt met een eInkscherm. Omdat de verkoop daarvan tegenviel en Samsung naar eigen zeggen niet veel heil meer ziet in de ontwikkeling van meer van dergelijke apparaten, wil het komend jaar een ereader met kleurenscherm op de markt brengen.

Tweakers.net meldt dat volgens bronnen binnen Liquavista het gebruik van de technologie door Samsung ‘bevestigd noch ontkend’ kan worden. Samsung brengt deze herfst de Galaxy Tab uit, een tablet met Amoledscherm. Een woordvoerder van Samsung meldde eerder dat de ontwikkeling van de kleurenereader de ontwikkeling van deze tablet niet in de weg zou staan. Vooral die laatste uitspraak geeft reden om te denken dat Samsung inderdaad van een alternatieve nieuwe techniek gebruik gaat maken voor de ereader van volgend jaar.

(Via: Tweakers.net.)

Vorig artikelReview Samsung Galaxy S: groot en helder scherm, ideaal als ereader
Volgend artikelMeer ebooks dan hardcovers voor nieuw boek HarperCollins
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in