Bol.com lekt nieuwe Sony Reader PRS-T1

0

Op Bol.com is vandaag een productpagina verschenen van de nieuwe nog niet door Sony aangekondigde ereader PRS-T1. De ereader zou oorspronkelijk waarschijnlijk komende week door Sony aangekondigd worden, maar de details zijn door het lekken van Bol.com nu bekend. De belangrijkste toevoeging ten opzichte van de eerdere generatie is een wifi-verbinding.

De productpagina (mirror) van de Sony PRS-T1 verscheen vandaag in de zoekresultaten bij Google.

De nieuwe PRS-T1 volgt de PRS-350 en 650 op. Het gaat om een 6-inch ereader. Het apparaat heeft een schijfruimte van 2 GB, een MicroSD-kaartingang en een aanraakscherm met ondersteuning van multitouch, zodat bijvoorbeeld met een pinch-beweging ingezoomd kan worden.

De aluminium buitenkant van de eerdere generaties heeft Sony ingewisseld voor plastic, waardoor de ereader slechts 168 gram weegt. Net als de vorige generatie maakt de reader voor het scherm gebruik van Pearl-eInk met 16 grijswaarden en een resolutie van 600 bij 800 pixels.

Verder is de PRS-T1 uitgerust met wifi. Hiermee heb je direct toegang tot de ebookwinkel van Bol.com. Ook is het mogelijk om op Wikipedia en Google dingen op te zoeken. De productbeschrijving van Bol.com vermeldt verder dat zowel de lettergrootte als het lettertype kan worden aangepast, dat laatste was op de eerdere ereaders van Sony nog niet mogelijk.

Tenslotte heeft de ereader net als eerdere versies ook een meegeleverde stylus waarmee aantekeningen gemaakt kunnen worden. Het apparaat zal volgens de informatie van Bol.com 164,95 euro gaan kosten.

(Via: Mobileread.)

Vorig artikelBeBook introduceert nieuwe ereader ‘Club S’, sneller en beter contrast
Volgend artikelAmazon komt met nieuw ebookformaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in