iRex DR1000S krijgt ePub en Adobe PDF support

0

De iRex DR1000S krijgt in het laatste kwartaal van dit jaar ondersteuning voor ePub en Adobe PDF. Middels een firmware update kan deze op de ereader gezet worden.

iRex Technologies vindt ePub en Adobe voor de DR1000S heel belangrijk en is hard aan het werk om de nodige aanpassingen te doen. De huidige Mobipocket ondersteuning zal met de update dus verdwijnen. Dit omdat Amazon niet toestaat dat er naast Mobipocket andere DRM op een ereader aanwezig is.

iRex heeft hier echter een oplossing voor bedacht: de oudere firmware met Mobipocket ondersteuning blijft op de site aanwezig. Je kunt dus kiezen of je Mobipocket DRM of Adobe DRM op je iRex DR1000S wil hebben. Voordeel is dat je je legaal aangekochte Mobipocket bestanden niet hoeft weg te gooien.

BeBook kondigde eerder deze maand ook een firmware update aan waarbij Mobipocket bestanden waardeloos werden. Om ebooks via Bol.com te kunnen lezen, heb je echter wel de ePub / Adobe ondersteuning nodig, daar zij sinds gisteren hun ebooks als ePub / Adobe aanbieden.

Hoe je het ook wendt of keert: DRM gooit behoorlijk wat roet in het ebook eten.

(Via: i to i blog.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in