EA brengt Scrabble naar Kindle

0

Gamesfabrikant Electronic Arts heeft onlangs de eerste betaalde app voor de Kindle gelanceerd. Amazon kondigde begin 2010 aan dat het met een soort ‘app store’ voor de Kindle zou komen. Ontwikkelaars kunnen nu zowel gratis als betaalde apps aanbieden. Scrabble voor de Kindle is te koop voor 4,99 dollar en staat inmiddels bovenaan de bestsellerlijsten.

Met het spel Scrabble van EA kun je het populaire bordspel ook op de Kindle spelen. De game heeft als spelopties singleplayer, tegen de Kindle, of tegen vrienden. Bij die laatste dien je de Kindle door te geven wanneer er een andere speler aan de beurt is. Spelen via wifi tegen andere Kindlebezitters is niet mogelijk.

In de toekomst zullen er nog meer applicaties voor de Kindle komen. Ontwikkelaars krijgen bij Amazon 70 procent van de opbrengst van hun applicatie. Er zijn wel wat beperkingen bij de ontwikkeling, zo mogen applicaties niet te groot zijn en niet teveel bandbreedte gebruiken. Voor andere applicaties dan games valt te denken aan ebooks met toegevoegde realtime content. De apps voor de Kindle zijn vooralsnog niet in alle landen beschikbaar.

(Via iReaderreview.)

Vorig artikelTweede tablet van Dell in de maak
Volgend artikelSharp komt in december met ebookplatform
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in