Sharp komt in december met ebookplatform

0

Het Japanse bedrijf Sharp zal de eerder aangekondigde tablets en de bijbehorende ebookwinkel in december 2010 lanceren. Het bedrijf gaat onder de naam Galapagos twee tablets verkopen. De 5,5 en 10,8-inch tablets draaien naar verluidt op Android.

De nieuwe ebookwinkel heeft ook een abonnee-functie waarmee digitale tijdschriften en kranten automatisch naar apparaten van lezers verzonden kunnen worden. Van de ebooks die gekocht worden kunnen daarnaast voorbeeldweergaves gedownload worden. Deze dienst moet in december beginnen met een collectie van ongeveer 30.000 ebooks, kranten en tijdschriften.

De twee tablets die Sharp op de markt brengt, en die Sharp zelf mediatablets noemt, zijn beide uitgerust met wifi. De 5,5-inch versie heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels, de 10,8-inch versie een resolutie van 1366 bij 800 pixels. De kleinste tablet heeft daarbij een trackball voor de bediening, de grotere een touchscreen.

Sharp komt ook met software voor de pc waarmee lezers hun ebookcollectie op de computer kunnen beheren. Eveneens kunnen documenten daarmee geconverteerd worden naar het speciale XMDF-formaat dat Sharp gebruikt op het ebookplatform en voor de tablets. Vooralsnog staat de lancering enkel voor Japan gepland, over de internationale beschikbaarheid heeft Sharp nog niets losgelaten. Eerder werd wel bekend dat het platform waarschijnlijk ook naar de VS moet komen.

Hier zie je een Japanse promotiefilm van het nieuwe platform

(Via: Sharp World.)

Vorig artikelEA brengt Scrabble naar Kindle
Volgend artikelToshiba Book Place en Blio gelanceerd
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in