DBNL digitaliseert 2.000 oudere titels van WPG Uitgevers

0

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) heeft vandaag bekendgemaakt dat het titels uit de backlist van WPG Uitgevers als ebook beschikbaar gaat maken. Boeken die nu niet meer gedrukt te koop zijn kunnen dan als ebook aangeschaft worden. Het gaat in totaal om zo’n 2.000 boeken.

Door het gezamenlijke project van de DBNL en WPG worden oude, niet meer leverbare titels van de uitgeverijen Bezige Bij, Thomas Rap, Cargo, De Arbeiderspers, Querido, Nijgh & Van Ditmar en Athenaeum-Polak & Van Gennep de komende maanden in ebookvorm opnieuw op de markt gebracht.

Volgens de DBNL is er een toenemende vraag naar boeken uit de tweede helft van de twintigste eeuw die inmiddels niet meer in gedrukte vorm uitgegeven worden. Door de opkomst van ereaders is er een behoefte ontstaan aan een groter aanbod, waarbij mensen ook toptitels uit het recente verleden in digitale vorm zouden willen lezen. Tot op heden zijn er via commerciële partijen voornamelijk hedendaagse uitgaven in ebookvorm beschikbaar.

Voor gebruikers van de DBNL zullen de gedigitaliseerde titels op woordniveau doorzoekbaar zijn, waarbij fragmenten getoond worden. Om de ebooks in kwestie aan te schaffen wordt doorverwezen naar webwinkels als Bol, AKO, Libris en Selexyz.

De samenwerking met de DBNL past in het kader van de strategie van de WPG Uitgevers om op zo kort mogelijke termijn zoveel mogelijk boeken als digitaal boek te kunnen aanbieden. Per 1 januari 2012 bestaat het aanbod ebooks van WPG uitgevers uit ongeveer 5.000 titels.

De DNBL sloot al eerder een overeenkomst met Meulenhoff-Boekerij om ook een aantal toptitels uit het verleden van deze uitgeverij te digitaliseren. Met andere uitgevers wordt nog overleg gevoerd.

(Via: Persbericht)

Vorig artikelDigitale Magazines: Wat is de meerwaarde?
Volgend artikelSpeculatie over Amazons nieuwe ereaders en tablets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in