Speculatie over Amazons nieuwe ereaders en tablets

0

Amazon gaat morgen op de persconferentie twee nieuwe Kindle-ereaders introduceren en een 7-inch tablet, althans dat vermoedt analist Ming-Chi Kuo. Kuo meent dat het bedrijf de 7-inch tablet lanceert om de markt te verkennen voor de twee later geplande tablets van 8.9-inch en 10.1-inch.

Ming-Chi Kuo, analist bij Concord Securities, deelt mee dat de 7-inch tablet -met de codenaam ‘Hollywood’- een OMAP 3 processor heeft, een geheugen van 512 MB, werkt op een aangepaste versie van Android en wordt geproduceerd door Quanta. Kuo verwacht dat het apparaat eind september gelanceerd zal worden. Volgens hem is de verwachte levering van de tablet 3 miljoen exemplaren voor dit jaar.

Amazon lijkt het apparaat in de markt te zetten als een betaalbare tablet met een digitaal ecosysteem van tijdschriften, muziek, video en apps. Verder deelt Kuo mee dat de geschatte productiekosten van de tablet $180 zijn terwijl het apparaat volgens hem verkocht gaat worden voor $199. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten waarin werd gesproken over $250.

In 2012 gaat Amazon twee nieuwe tablets op de markt brengen. De 10.1-inch ‘Coyote’ die vermoedelijk de concurrentie aangaat met de iPad en een 9-inch tablet die in de tweede helft van 2012 gelanceerd wordt.

Kuo verwacht dat Amazon ook twee nieuwe Kindles zal presenteren op de persconferentie. De goedkopere versie ‘Tequila’ gaat $99 kosten en heeft een i.MX515 processor. De duurdere versie ‘Whitney’ heeft dezelfde processor, een aanraakscherm, 3G en een luidspreker. Kuo verwacht dat Amazon aan het eind van het jaar 8 miljoen ‘Tequila’s’ en 4 miljoen ‘Whitneys’ verkocht zal hebben.

(Via: AppleInsider)

Vorig artikelDBNL digitaliseert 2.000 oudere titels van WPG Uitgevers
Volgend artikelTijdschrift LINDA nu ook verkrijgbaar voor Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in