Sony brengt PRS-T3 niet naar VS

0

Het lijkt er op dat Sony de Amerikaanse markt voor ereaders gaat verlaten. Het bedrijf liet weten dat het geen plannen heeft om de nieuwste ereader, de Sony PRS-T3, in de VS uit te brengen.

Dat is een tegenslag voor fans van Sony, die de nieuwe ereader nu vanuit het buitenland zullen moeten importeren. In de VS is de ereadermarkt voor Sony altijd lastig geweest, sinds de introductie van de Kindle van Amazon. Sony wist nooit een groot marktaandeel naast Amazon en Barnes & Noble te verwerven.

Een woordvoerder van Sony laat weten dat het bedrijf “in reactie op marktveranderingen” zich er vanaf nu zal focussen op het lezen van ebooks op tablets en smartphones. De Reader Store blijft dan ook toegankelijk voor Amerikanen, maar ook voor oudere modellen van Sony zal ondersteuning blijven.

(The eBook Reader)

Vorig artikel12 procent van Nederlandse ebooks is betaald
Volgend artikelNederland geeft VN-hoofdkantoor een eInk-muur
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in