Vier procent Britten heeft ebook gelezen

0

Slechts vier procent van de Britten heeft een ebook gelezen in de afgelopen maand. De meerderheid heeft geen geld uitgegeven voor de titel. Dat heeft KPMG onderzocht onder duizend Britse mensen.

Van die 40 mensen die in de afgelopen maand een ebook heeft vastgehouden, heeft maar liefst 70% niets betaald voor het ebook. Negentien procent spendeerde tot £5 en 7% gaf tussen de £5 en £25 uit.

Het onderzoek wees onder meer ook uit dat 68% van de onderzochte Britten een papieren boek heeft gelezen in de laatste maand. Van de papieren lezers betaalde 39% tot £10 en 13% gaf tussen de £10 en £25 uit voor een papieren boek.

Hoofd media van KPMG, David Elms zei dat uitgevers snel moesten handelen tegen piraterij, product en prijsbeleid omdat boeken anders hetzelfde lot beschoren is als de muziekindustrie. Ereaders krijgen steeds meer momentum in de markt en dat blijkt uit de groeiende hoeveelheid ebooks die uitgegeven worden. Als de gebruikerservaring en het prijsbeleid op orde krijgen, dan heeft de ereader een groot potentieel en kan de sinterklaas schoen er best eens anders uit gaan zien dit jaar.

(Via: The Bookseller.)

Vorig artikelUitlenen ebooks via nook kreupel door uitgeverijen
Volgend artikelQUE ereader te koop in B&N winkels en online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in