Bandenfabrikant Bridgestone maakt 13,1 inch ereader

0

Gisteren kondigde Bridgestone aan dat zij met een 13,1 inch flexibele ereader op de markt zullen komen. Het display is gebaseerd op Quick-response Liquid Powder techniek.

Het bedrijf verwacht dat het apparaat gebruikt zal worden voor ebooks en elektronische data. De nog naamloze ereader zal getest worden vanaf de lente 2010.

De ereader heeft een 13,1 inch touchscreen dat 4096 kleuren kan tonen. De e-paper heeft een hogere verversingssnelheid dan andere ereaders. Het scherm wordt in niet meer dan 0,8 seconden ververst. Verder heeft het databeveiliging en het is mogelijk om data over te brengen via de mobiele telefoon.

Bridgestone beweert ook een 10,7 inch ereader te hebben met ’s werelds eerste flexibele e-paper scherm.
De dikte van het apparaat is 5,8 millimeter. Ook dit apparaat is uitgerust met een touchscreen. Alle interne elektronica van het apparaat is ook flexibel.

Bridgestone zal de twee ereaders exposeren op FPD International 2009, dat gehouden wordt van 28 tot 30 oktober, in Yokohama, Japan.

Echt nieuw is het allemaal niet: Engadget had in juni 2006 al een artikel over de flexibele ereader van Bridgestone. Nog even verder zoeken levert zelfs een artikel uit 2002 op over de door Bridgestone gebruikte display techniek. Kennelijk is Bridgestone al sinds 2002 bezig deze ereaders te ontwikkelen.

(Via: Techon en Niels in het forum.)

Vorig artikelQUE ereader te koop in B&N winkels en online
Volgend artikelDuits parlement koopt massaal Hanvon ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in