Barnes & Noble introduceert Nook Color

0

Boekwinkelketen Barnes & Noble heeft gisteravond de Nook Color gepresenteerd. B&N zet het apparaat in de markt als een kruising tussen een tablet en een ereader. De Nook Color komt met een 7-inch LCD-scherm, wifi, 8 GB geheugen en draait op Android.

Barnes & Noble maakte op de persconferentie bekend dat het bedrijf nu zo’n 20 procent van de digitale markt in de VS in handen heeft. Met de Nook Color hoopt het dit aandeel uit te breiden. Het apparaat zal behalve online en in de boekwinkels ook in andere winkels als Walmart en Best Buy verkocht worden.

De tablet biedt toegang tot B&N’s ebookwinkel, die uitgebreid wordt met een speciale sectie fullcolor kinderboeken, magazines en dagbladen. De Nook Color draait op Android, maar heeft geen toegang tot Google’s Android Market. In plaats daarvan geeft de boekwinkelketen ontwikkelaars de mogelijkheid speciaal voor de tablet applicaties te ontwikkelen.

De 7-inch tablet is vanaf 19 november leverbaar voor een prijs van 249 dollar. Het apparaat is uitgerust met een scherm van LG van 1024 bij 600 pixels. Net als de iPad heeft de kleuren-Nook In-plane switching (IPS), waardoor de inkijkhoek groter is dan bij normale LCD-schermen. Daarnaast zit er ook een laag over het scherm heen om de spiegeling te verminderen. De batterij is volgens B&N goed voor 8 uur lezen, met wifi uitgeschakeld. Verder heeft de tablet een microSD-geheugenkaartingang waarmee het ingebouwde geheugen van 8GB uitgebreid kan worden.

Barnes & Noble verkoopt de Nook Color enkel in de Verenigde Staten. Omdat daarnaast ebooks van de boekwinkel ook alleen via een omweg in Nederland te verkrijgen zijn, is de Nook Color voorlopig niet erg interessant voor de Nederlandse consument.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelFrans parlement verwerpt BTW-verlaging ebooks
Volgend artikelBestseller Top-60: 25 digitaal te koop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in