Ereader van Bol.com door ‘magische’ 100 euro-grens – Update

0

Volgende week introduceert Bol.com een ereader voor 99 euro, met daarbij 10 ebooks. Dat zei Bol.com-directeur Daniel Ropers vanavond in het TV-programma ‘Uitgesproken WNL’. Het bedrijf is daarmee de eerste partij in Nederland die een ereader aanbiedt onder de psychologisch belangrijke grens van 100 euro.

De prijzen van ereaders staan al enige tijd flink onder druk. Kort na de presentatie van de BeBook Club (€ 189,-) kondigde selexyz tijdens de Frankfurter Buchmesse de OYO reader aan, die voor € 149,- van eigenaar zal wisselen.

Dat de prijs van een ereader uiteindelijk onder de honderd euro zou zakken is geen verrassing, maar dat dit nog voor de feestdagen gaat gebeuren is uitzonderlijk te noemen; in augustus schreven we hier nog “dat we met de kerst een van deze ereaders voor minder dan honderd euro kunnen kopen is niet erg waarschijnlijk.”

Om wat voor type ereader het gaat (lcd, eInk) is nog niet bekend, evenmin welke fabrikant de ereader gaat maken. Ook is het niet duidelijk of de ereader alleen overweg kan met het aanbod van Bol.com, of ook ebooks van andere aanbieders kan openen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Update: Boekblad meldt dat het niet om een ereader van 99 euro gaat, maar om een bundel van tien ebooks waar de koper vervolgens een ereader gratis bij krijgt. De prijs van de bundel komt uit op 99 euro. De ereader die je erbij krijgt, zit nu nog niet in het assortiment van Bol.com en zou normaal te koop zijn voor 149 euro.

Vorig artikelBestseller Top-60: 25 digitaal te koop
Volgend artikelDe beste gratis ereader-applicaties voor Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in