De Pers introduceert interactieve nieuws-app

0

De Pers lanceert vandaag de gratis app De Pers Nieuws voor smartphones. Met deze app brengt de krant interactief nieuws naar de lezers. De app bevat niet alleen het actuele nieuws maar biedt ook de mogelijkheid met de iTip-functie zelfgemaakte foto’s van nieuwsgebeurtenissen via de app te versturen naar de redactie.

De Pers geeft via de app toegang tot artikelen uit de krant en van de website De Pers.nl. De app onderscheidt zich van andere nieuws-apps doordat de gebruiker op twee verschillende manieren de app kan gebruiken. De Pers noemt deze mogelijkheden de ‘voor- en achterkant’ van de app. De gebruiker kan kiezen uit de gewone voorpagina met een weergave van het actuele nieuws of de gebruiker kan het nieuws met twee verschillende filters bekijken. Het is mogelijk om het nieuws weer te geven op meest gelezen (Populair) of als een selectie van bijzonder nieuws samengesteld door de redactie (Uitgelicht). Bovendien is het mogelijk om artikelen offline te lezen.

De krant staat bekend om innovatie op het gebied van digitale projecten. De nieuwssite De Pers heeft maar liefst 915.000 unieke bezoekers per maand. Daarnaast heeft De Pers een HTML5-app op de markt gebracht: iPers. iPers is een platformonafhankelijke app ontwikkeld voor tablets en smartphones. De losse artikelen van de Pers zijn bovendien verkrijgbaar via het platform eLinea. Ten slotte is De Pers als enige krant gratis te lezen op alle platforms via de app Pressreader.

De app is verkrijgbaar via de Appstore en de Android Market.

(Via: De Pers)

Vorig artikelNederlandse primeur: Donald Duck-weekblad op iPad
Volgend artikelVlaamse Boekenbeurs verdeelt gratis krant over digitaal lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in