Omzet Bloomsbury gestegen dankzij ebooks

0

De ebookverkoop en de overname van de academische uitgeverij Continuum hebben er voor gezorgd dat de omzet van uitgeverij Bloomsbury gestegen is met 16 procent ten opzichte van vorig jaar. De omzet is het afgelopen jaar gegroeid van 38,6 miljoen naar 44,9 miljoen pond.

De verkoop van ebooks is tussen 2010 en 211 gestegen met 564 procent. Ebooks nemen een aandeel in van 5,5 procent van de totale afzet, wat neerkomt op 2,5 miljoen pond. Algemeen directeur Nigel Newton verklaart: “Het voordeel van onze vroege adaptatie en de investering die we hebben gemaakt, hebben er voor gezorgd dat we goed gepositioneerd zijn om te profiteren van voortgaande digitale groei.”

In de eerste helft van 2011 heeft de uitgeverij twee nieuwe digitale projecten aangekondigd. Samen met uitgeverij Faber gaat Bloomsbury een digitaal platform ontwikkelen dat toegang geeft tot dramateksten. Daarnaast heeft Bloomsbury de backlist van The National Archives gekocht en gaan de partijen samen nieuwe titels uitgeven.

“Wij geloven dat ons geherstructureerde mondiale bedrijf een stevige ondergrond biedt en dat wij een uitstekend management team hebben, dit gecombineerd met voortgaande ebook groei en sterke content, zal ons in staat stellen resultaten te behalen die overeen komen met onze verwachtingen”, aldus Newton.

(Via: The Bookseller)

Vorig artikelVlaamse Boekenbeurs verdeelt gratis krant over digitaal lezen
Volgend artikelKobo wil ook uitgever worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in