Vlaamse Boekenbeurs verdeelt gratis krant over digitaal lezen

0

Op de Boekenbeurs die op 31 oktober van start gaat in Antwerpen pakken Jakajima (uitgever van vakbladen als autoConnect) en de Vlaamse sectororganisatie Boek.be uit met een gratis krant die volledig gewijd is aan digitaal lezen. Deze ‘e-readingkrant’ zal niet alleen verkrijgbaar zijn op de beurs, maar ook in tal van boekhandels én op iPad.

In de e-readingkrant wordt onder meer uitgelegd wat de voor- en nadelen van digitaal lezen zijn, welke mogelijkheden ereaders en tablets bieden, welke Vlaamse boeken-, kranten- en tijdschriftenuitgevers actief zijn op de e-markt, en welke boekhandels ebooks aanbieden.

De krant wordt tijdens de Boekenbeurs gratis uitgedeeld aan het zogenaamde e-Paviljoen, een stand van Boek.be waar de mogelijkheden van ereading toegelicht worden en waar ereaders en tablets te koop aangeboden worden (in samenwerking met Fnac).

Daarnaast is de e-readingkrant verkrijgbaar in boekhandels die digitale boeken verkopen: Acco (Leuven, Antwerpen en Kortrijk), de CoLibro-boekhandels, Boekhandel Beatrijs (Oudenaarde), De Groene Waterman (Antwerpen), Erik Tonen Books (Antwerpen), Fnac (Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven, Wijnegem), Raaklijn (Brugge) en Salvator (Mechelen).

Ook iPad-bezitters kunnen de krant gratis lezen. Zij vinden de uitgave terug in de kiosk-app Tablisto.

(Via: Boekenvak.be)

Vorig artikelDe Pers introduceert interactieve nieuws-app
Volgend artikelOmzet Bloomsbury gestegen dankzij ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in