Gratis ebooks: de ultieme lijst met beste downloadsites

2

  Er zijn op internet heel wat websites waar je gratis digitale boeken kunt downloaden. Zoveel dat je misschien wel eens het overzicht kunt kwijtraken. We zetten in dit artikel daarom de beste websites voor het downloaden van gratis ebooks op een rijtje. Handig om in je favorieten op te slaan!

  Gutenberg
  Op geen overzicht van gratis-ebook-downloadsites kan Gutenberg.org ontbreken. Je vindt er ebooks in diverse talen, genres en formaten.

  Feedbooks
  Nog zo’n handige site is Feedbooks.com. Een groot aanbod aan publieke domeintitels, de bekende klassiekers, in de formaten ePub, Kindle en PDF.

  Amazon
  Amazon heeft misschien wel het grootste aanbod gratis ebooks. Veel titels van selfpublishers, maar ook grote uitgevers plaatsen geregeld tijdelijk hun ebooks gratis op Amazon. Je kunt de ebooks lezen op een Kindle of via de apps van Amazon.

  DBNL
  Gratis Nederlandse klassiekers in ePub- of PDF-formaat vind je bij de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren. Alle bekende titels uit de Nederlandse geschiedenis vind je hier terug.

  ManyBooks.net
  Een groot aantal gratis te downloaden digitale boeken, klassiekers, in de gebruikelijke maar ook de minder gebruikelijke formaten.

  Kobo
  Gratis ebooks voor je Kobo-ereader, ook te lezen via de apps voor smartphones en tablets.

  Bol.com
  Ook Bol.com heeft enkele tientallen gratis Nederlandstalige en Engelstalige ebooks voor je op een rijtje gezet.

  Apple iBooks
  Bij Apple kun je ook gratis ebooks downloaden. Je kunt ze lezen via de app iBooks op je iPad, iPhone of Mac.

  OpenLibrary
  OpenLibrary geeft je een overzicht van gratis ebooks met verschillende edities en downloadmogelijkheden. Meer dan 1 miljoen gratis digitale boeken beschikbaar.

  Smashwords
  Op Smashwords vind je heel veel gratis en betaald aangeboden titels van selfpublishers, in verschillende formaten.

  PlanetEbook
  Meer dan 80 klassiekers van goede kwaliteit vind je op PlanetEbook.com. Je kunt ze downloaden in PDF-formaat.

  GratisBoeken.net
  Op deze site vind je tientallen gratis boeken, waaronder ook een aantal klassiekers die in hedendaagse taal herschreven zijn.

  PlanetEbook
  Meer dan 2.000 hedendaagse ebooks die je gratis kunt downloaden, meestal in PDF-formaat. Je moet je wel eerst inschrijven op de site.

  Overzichtssites

  Er zijn ook aardig wat overzichtssites, blogs, die zelf geen downloadmogelijkheid bieden maar linken naar pagina’s waar je wel boeken kan downloaden. Je kunt ze zien als selectiesites, handig als je zelf het overzicht kwijt bent en verrast wilt worden met dagelijks of wekelijks nieuwe gratis ebooks.

  GratisPDF
  Boeken in PDF-formaat, de naam zegt het al. Een mix van klassiekers en hedendaagse digitale boeken die je eenvoudig op je tablet, laptop of smartphone kunt lezen.

  GratisePub
  Boeken in ePub-formaat, ook hier zegt de naam het al. Eveneens een mengeling van klassiekers en hedendaagse digitale boeken goed te lezen op ereader, tablet of smartphone.

  PDFBooksForFree
  Overzicht van Engelstalige boeken in PDF-formaat.

  Zelf ook een handige site gevonden voor het downloaden van gratis ebooks? Laat het hieronder even weten!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in