Creëer korte, doorklikbare verhalen met Tapestry

0

Wat is de toekomst van het vertellen van verhalen op smartphones? Dat was de vraag die Robin Sloan zich enige tijd geleden stelde toen hij de app Fish maakte: een volledig op smartphones gericht kort essay over het verschil tussen iets ‘liken’ en ergens ‘houden van’ op internet. Uit die app groeide uiteindelijk Tapestry, waarin iedereen dergelijke kleine doorklikbare verhalen kan publiceren.

Tapestry bestaat uit een website en bijbehorende app. Via de website kun je op een ‘What-You-See-Is-What-You-Get’-manier een verhaal, gedicht of essay samenstellen. Ben je daar klaar mee, dan kun je een link delen met vrienden of fans waarmee ze het verhaal in de app Tapestry kunnen lezen.

De app heeft enkele eigenaardigheden, waar je bij het maken van je verhaal rekening mee moet houden. Zo kun je alleen maar doorklikken en niet terugbladeren in het verhaal. Dit zorgt er voor dat je als lezer volledig gefocust moet blijven op de woorden die in beeld verschijnen. Het platform is hierdoor vooral geschikt voor korte, krachtige en tot nadenken stemmende teksten.

Via de app zelf lichten de makers enkele korte verhalen uit die je direct kunt lezen. Daarnaast kan dus iedereen links naar eigengemaakte verhalen delen. Onder andere de Nederlandse auteur Sidney Vollmer heeft via zijn website al een verhaal gedeeld dat hij met Tapestry gemaakt heeft. Tapestry is er momenteel voor de iPhone en iPad, op andere platformen is de app nog niet beschikbaar.

Vorig artikelBilbary gaat vanaf december ebooks uitlenen
Volgend artikelReview BeBook Touch: onopvallende ereader met wifi en touch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in