Ereaders wellicht taboe in vliegtuigen

0
DELEN

De verhoogde terreurdreiging in verband met de mislukte aanslag op een lijnvlucht van Amsterdam naar Detroit heeft al geleid tot extra veiligheidsmaatregelen. Enkele passagiers rapporteren dat zij geen elektronica mochten meenemen in de handbagage. Komt er een eind aan digitaal lezen in het vliegtuig?

Alhoewel de meeste veiligheidsdiensten en douanebeambten zich nog bezinnen op de extra te nemen veiligheidsmaatregelen, worden er op ad hoc basis al extra controles uitgevoerd en verboden afgekondigd.

Via Twitter komen de eerste berichten binnen dat er aan boord geen meegebrachte elektronica meer gebruikt mag worden. Daaronder vallen uiteraard ook ereaders en laptops. Wie zich verheugt op een lekker stuk lezen tijdens een lange vlucht komt wellicht bedrogen uit.

Het is nog niet zeker of het verbod op het meenemen van elektronica van kracht blijft, of dat het verbod zal gaan gelden voor alle vluchten. Tot die tijd kun je maar beter weer een ouderwets papieren boek in je handbagage stoppen.

Ironisch genoeg werd vorige week juist de ‘inflight ereader’ als beste idee voor de toekomst van luchttransport uitgeroepen.

(Via Teleread)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER