BenQ ontwikkelt Androidtablet

0

In navolging van vele andere elektronicafabrikanten komt ook het Taiwanese BenQ met een eigen Androidtablet. Het apparaat, met een schermgrootte van 10,1 inch, moet in het eerste kwartaal van 2011 allereerst in China en Taiwan op de markt komen. Bijzonder is dat de tablet volgens BenQ een batterijduur van 12 uur heeft.

Met de R100-tablet lijkt BenQ zich vooral op lezers te richten. Het apparaat heeft een 10,1-inch resistief aanraakscherm van 1024 bij 600 pixels, draait op Android 2.2 en heeft de beschikking over een 833 MHz processor van Samsung. Het ingebouwde geheugen van 8 GB kan nog uitgebreid worden met behulp van een SD-geheugenkaartje. Verder heeft het apparaat wifi, bluetooth en HDMi-aansluiting.

Samen met de lancering van de tablet wil BenQ ook een webwinkel klaar hebben waarin kopers onder meer tijdschriften en boeken zullen vinden. Voor digitale lezers is de batterijduur die BenQ claimt wellicht nog het meest interessant. Het bedrijf verwacht dat de tablet het op een volle lading zo’n 12 uur uithoudt. BenQ bracht eerder een tweetal ereaders uit, beiden met een SiPix-scherm.

(Via: Slashgear.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in