Kinderboeken komen tot leven op iPad

0

Nu de iPad als eerste tablet een massaproduct begint te worden, ontdekken steeds meer uitgevers dat tablets erg geschikt zijn voor het aanbieden van kleurrijke en interactieve kinderboeken. App-ontwikkelaars zetten hierbij hun fantasie soms flink aan het werk.

Inmiddels zijn er aardig wat Nederlandstalige kinderboeken-apps op de markt verschenen, zoals ‘De verjaardag‘, ‘De wedstrijd‘, ‘De rode appel‘ en ‘Liselotje gaat naar zwemles‘. Deze boeken maken vrijwel allemaal gebruik van het feit dat ze op een multimediatablet worden verkocht en gelezen. Interactieve elementen en voorleesstemmen moeten kinderen geboeid houden en ervoor zorgen dat ze bij een verhaal betrokken worden. Recent onderzoek toonde aan dat het (voor)lezen van boeken nog altijd erg belangrijk is voor de literaire ontwikkeling van een kind.

Tegelijk zijn er ontwikkelaars die het concept van een kinderboek op een tablet nog iets verder doorvoeren. Sinds kort laat de Engelstalige app Grimm’s Rapunzel zien dat ook ouderwetse pop-up boeken in een nieuw jasje goed tot hun recht kunnen komen op tablets. Dit boek bestaat uit dertig pagina’s tekst, die je kunt voorlezen of laten voorlezen, en daarnaast negen 3d-pagina’s. De scènes uit de tekst worden in deze pop-up pagina’s op een aantrekkelijke manier tot leven gebracht. Kinderen kunnen met hun vingers bepaalde opdrachten doen om verder in het boek te komen. Hieronder vind je een filmpje van de app in werking:

Vorig artikelEen ereader of tablet gekregen. En nu?
Volgend artikeliFlow Reader: nieuwe iOS-app voor beveiligde ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in