Meer ebooks dan paperbacks verkocht door Amazon

0

Internetwinkel Amazon heeft bekendgemaakt dat het nu meer ebooks dan paperbacks verkoopt. Halverwege 2010 kwam al naar buiten dat er via Amazon meer ebooks dan hardcovers werden verkocht. Het bedrijf verwachtte toen dat ebooks het pas in het tweede kwartaal van dit jaar zouden gaan winnen van paperbacks.

Volgens Amazon werden er tot nu toe in 2011 voor iedere 100 paperbacks 115 ebooks verkocht. Ten opzichte van hardcovers werden er drie keer zoveel ebooks verkocht. Gratis ebooks die via Amazon worden verspreid zijn in deze cijfers niet meegerekend.

Verder meldde het bedrijf dat de Amerikaanse Kindle Store inmiddels 810.000 ebooks in het assortiment heeft. Meer dan 670.000 daarvan zijn te koop voor 9,99 dollar of minder. Daarnaast zijn er ook ‘miljoenen’ boeken waarvan het copyright verstreken is gratis te downloaden.

Amazon onthulde dit nieuws tegelijk met de financiële resultaten over het laatste kwartaal van 2010. De omzet van het bedrijf kwam in het laatste kwartaal uit op bijna 13 miljard dollar. Dat is een groei van zo’n 36 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2009.

(Via: Amazon.)

Vorig artikelQumo derde merk met Pearl eInkscherm
Volgend artikeliPad-krant The Daily op 2 februari van start

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in