iPad-krant The Daily op 2 februari van start

0

Op woensdag 2 februari zal de nieuwe iPad-krant The Daily gelanceerd worden. De krant, die enkel op de iPad verschijnt, zou eerder op 19 januari gepresenteerd worden, maar die lanceerdatum moest uitgesteld worden. De krant is de eerste die gebruik zal maken van Apple’s nieuwe abonnementenmodel via de App Store.

Omdat Apple het abonnementensysteem voor de eerdere lanceerdatum nog niet helemaal gereed had verschijnt de krant later dan gedacht. Mediabedrijf News Corp verzond gisteren de uitnodigingen voor het lanceringsevent, dat op 2 februari zal plaatsvinden in het Guggenheim Museum te New York.

Op het event zal de eigenaar van News Corp, Rupert Murdoch, de nieuwe iPad-only krant onthullen, bijgestaan door Eddy Cue van Apple. Eerder zou Apple-directeur Steve Jobs ook op het podium verschijnen, maar hij moet wegens ziekte verstek laten gaan.

De nieuwe krant waar News Corp zo’n 30 miljoen dollar in geïnvesteerd heeft zal naar verwachting 99 dollarcent per week gaan kosten. In kantoren in Los Angeles en New York werken meer dan honderd medewerkers aan de totstandkoming van de krant.

Lezers kunnen via de App Store een abonnement op The Daily afsluiten. In de toekomst wil Apple dat alle kranten die hun abonnementen nu via een eigen iPad-app aan de man brengen overstappen op dit abonnementenmodel. Kranten zouden hun huidige papieren abonnees dan waarschijnlijk geen gratis abonnement op de iPad-editie meer kunnen aanbieden.

(Via: Wall Street Journal.)

Vorig artikelMeer ebooks dan paperbacks verkocht door Amazon
Volgend artikelConsumenten lezen meer door smartphones en tablets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in