Samsung Readers Hub update: ePub 3, eigen ebookaanbod

0

Samsung heeft de applicatie Readers Hub een update gegeven. Hiermee voegt het onder andere ePub-3 ondersteuning en meer opties aan de app toe. Daarnaast neemt Samsung de verkoop van ebooks zelf in de hand, waar het tot enige tijd geleden nog naar Kobo doorverwees. Readers Hub 2.0 is nog niet op alle Samsung-apparaten beschikbaar.

De vernieuwde app moet het voor consumenten makkelijker maken om geschikte ebooks te vinden. Zo zijn de navigatie en zoekmogelijkheden verbeterd en is er een beter aanbevelingensysteem. In de lees-app voor boeken, tijdschriften en kranten kunnen lezers makkelijk aantekeningen maken en deze verspreiden via sociale netwerken.

In alle Europese landen heeft Samsung afspraken met uitgevers en leveranciers gemaakt over de aanlevering van ebooks naar de app. Hierdoor kan het bedrijf naar eigen zeggen een breed aanbod van lokale en internationale titels beschikbaar stellen.

Nieuw is ook de ondersteuning van ePub 3, de laatste versie van het populaire ebookformaat. Hierin kunnen onder meer audio en video verwerkt worden. Daarnaast heeft Samsung een beheeromgeving voor uitgevers ontwikkeld waarin deze eenvoudig de verkopen van hun ebooks kunnen bijhouden.

De Readers Hub 2.0 wordt voorgeïnstalleerd op de Galaxy Note 2. Bezitters van een Galaxy S3, een Note 10,1 en de Galaxy Camera kunnen de app los downloaden uit de Samsung appwinkel.

(Via DigitalSpy)

Vorig artikelStephen King experimenteert met Kindle Singles
Volgend artikelBulkweken: ebooks 2+1 gratis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in