Google voegt ebooks toe aan Android Market

0

Google heeft de Android Market voorzien van een ebooksectie. De nieuwe webshop, die vooralsnog enkel beschikbaar is in de Verenigde Staten, bevat duizenden digitale boeken. Die kunnen online gelezen worden, of op Android-apparaten waarop de applicatie Google Books geïnstalleerd is.

Wie vertrouwd is met Android Market, zal meteen zijn weg vinden in de nieuwe ebooksectie (market.android.com/books, nog niet beschikbaar in Nederland). Je kan grasduinen in een aanbod aan boeken dat onderverdeeld is in zo’n 20 genres. Als je een ebook hebt aangeschaft, kan je het online raadplegen op de PC, of het naar je Android-apparaat sturen om het via de Google Books-app te lezen.

Het is na het in december vorig jaar gelanceerde platform Google eBooks, waarop zo’n 3 miljoen digitale boeken te vinden zijn, de tweede ebookshop van Google. Die wordt op een goed moment gelanceerd, aangezien de Motorola Xoom enkele dagen geleden op de markt gebracht werd, en er een grote golf op komst is van andere Android-tablets die op het nieuwe besturingssysteem Honeycomb draaien. Die nieuwe dienst zou er bovendien wel eens voor kunnen zorgen dat Android-tablets voortaan meer gebruikt zullen worden als digitale readers.

Google is naar verwachting van plan om op termijn ook muziek en video’s aan te bieden via de Android Market. Wanneer de vernieuwde Android Market in Nederland beschikbaar zal zijn, is nog een raadsel.

(Via: Androinica.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in