Eee Pad Memo van Asus krijgt Android 3.0

0

Asus zal halverwege dit jaar een 7-inch tablet op de markt brengen. Net als de andere apparaten die het bedrijf dit jaar introduceert, valt de Memo op door het ontwerp en de functies. Zo krijgt de tablet een stylus en heeft Asus gekozen voor een eigenzinnig ontwerp.

Op de ICT-beurs CeBIT die deze week in Hannover plaatsvindt toont Asus een aantal producten, waaronder de Eee Pad Memo. Kondigde Asus eerder al de monochrome notitietablet Eee Note aan, deze keer is het de beurt aan een kleurentablet. Net als de Note komt deze met een aparte stylus, waarmee eenvoudig aantekeningen op het capacitieve aanraakscherm gemaakt kunnen worden. Asus zal de tablet uitrusten met het nieuwe besturingssysteem Android 3.0, bijgenaamd Honeycomb.

De Eee Pad Memo krijgt een resolutie van 1024 bij 600 pixels, een 1.2GHz Qualcomm MSM8260 processor, wifi, bluetooth, HSPA+-verbinding en 8GB tot 64GB geheugen, afhankelijk van het model. Daarnaast komen er twee camera’s, een van 1,2 megapixel voor beeldbellen en een camera van 5 megapixel, met LED-flitser.

Qua aansluitingen is de Memo van alle markten thuis. Behalve de draadloze verbindingen zal er nog een microHDMi-poort op de tablet te vinden zijn, naast een microUSB-aansluiting en een microSD-kaartingang. Op een volle batterijlading kan de Memo volgens Asus zo’n 8 uur achter elkaar video weergeven.

Met het uiterlijk onderscheidt de Memo zich duidelijk van andere 7-inch tablets. De tablet lijkt bijvoorbeeld vooral geschikt om gebruikt te worden in de portretstand. Het apparaat is een directe concurrent van de onlangs aangekondigde HTC Flyer, een Android-tablet met stylus die er wat conventioneler uitziet.

De Eee Pad Memo zal naar verwachting in juni op de markt verschijnen voor een prijs vanaf 499 euro. Bij de duurdere modellen zal een bluetooth-telefoon meegeleverd worden, zodat er ook comfortabel gebeld kan worden via de Memo.

(Via: Androidcommunity.)

Vorig artikelGoogle voegt ebooks toe aan Android Market
Volgend artikelTabletfabrikant Archos komt met Arnova-productlijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in