Tabletfabrikant Archos komt met Arnova-productlijn

0

De Franse fabrikant Archos komt binnenkort met een drietal nieuwe goedkope Androidtablets. Het bedrijf noemt de nieuwe productlijn Arnova en laat ze maken door een Chinese tak van het bedrijf, die eveneens onder de naam Arnova opereert. De Arnova 10 gaat 199 euro kosten, terwijl de Arnova 8 voor 149 euro en de Arnova 7 voor 99 euro over de toonbank zullen gaan.

Archos doet al enige tijd goede zaken met relatief goedkope tablets. In thuisland Frankrijk is het de tweede fabrikant na Apple, met een marktaandeel van 22 procent volgens GfK. De nieuwe tablets zullen naar verwachting al zeer binnenkort te koop zijn, in maart dit jaar.

De Arnova 10 is een 10,1-inch tablet, die bij de lancering zal gaan draaien op Android 2.1 maar mogelijk snel daarna al updates krijgt naar een nieuwere Androidversie. Deze tablet krijgt een 600 MHz ARM-processor, 4 GB of 8 GB geheugen, een microSD-kaartslot, een HD-videospeler, een USB 2.0-aansluiting, WiFi en een webcam. Dit model is meteen het duurste, met een prijs van 199 euro (199 dollar in de VS).

De Arnova 8 is een 8-inch tablet met praktisch dezelfde specificaties als zijn grotere broer. Naar verluidt zal deze echter geen webcam krijgen. Van de kleinere 7-inch Arnova 7 is nog helemaal weinig bekend. Deze laatste twee modellen zullen voor respectievelijk 149 euro en 99 euro te koop zijn. In eerste instantie krijgen de tablets een resistief scherm. Vanaf april zullen alle modellen echter waarschijnlijk een update krijgen naar een capacitief scherm, wanneer de productiecapaciteit daarvan voldoende is.

Bekijk een eerste video van de Arnova 8 (bron: Charbax)

(Via Portablegear.nl.)

Vorig artikelEee Pad Memo van Asus krijgt Android 3.0
Volgend artikelNederlands Dagblad lanceert apps en zet in op digitale diensten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in