Groot-Brittannië: meer ebooks dan hardcovers geproduceerd in 2011

0

Uit gegevens van Nielsen BookScan blijkt dat er in 2011 in Groot-Brittannië meer ebooks geproduceerd werden dan hardcovers. Zowel de categorie hardcovers als de categorie paperbacks lieten een daling zien van het aantal geproduceerde titels. Het totale aantal nieuwe boeken daalde met ruim 2.000 titels ten opzichte van een jaar eerder.

In 2011 kregen er in Groot-Brittannië 35.000 ebooks voor het eerst een ISBN toegekend. Een jaar daarvoor lag dat aantal nog op 28.963. Het aantal nieuwe hardcovers en paperbacks daalde, respectievelijk van 30.175 naar 28.000 en van 79.087 naar 71.000.

Een deel van de stijging van het aantal nieuwe ebooks is te verklaren doordat veel ebookversies van gedrukte titels een apart ISBN krijgen toegekend.

Het aantal toegekende ISBN-prefixen aan nieuwe uitgevers laat al enige tijd een stijgende lijn zien. Volgens Nielsen komt dat voor een deel door de stijging van het aantal onafhankelijke auteurs dat zelf een boek gaat uitgeven en daarvoor een eigen ISBN aanvraagt.

(Via The Bookseller.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in