Pocketbook Aqua: waterdichte ereader in aantocht

0
DELEN

Een van de veelgehoorde bezwaren tegen het gebruik van een ereader is dat je hem niet zo veilig in bad kunt gebruiken. Daar komt met de Pocketbook Aqua verandering in. De Aqua is een 6-inch ereader met eInkscherm, die is ontworpen om tot 30 minuten in maximaal 1 meter water te blijven functioneren.

Een ereader neem je over het algemeen toch net even wat minder makkelijk mee naar bad, het strand of het zwembad. Een papieren boek wil je natuurlijk ook niet in het water laten vallen, maar de schade bij een ereader is dan heel wat groter.

Tot nu toe waren er gek genoeg weinig fabrikanten die zich erop richtten om ereaders waterdicht te maken. Pocketbook zag een gat in de markt en maakte de Pocketbook Aqua. Het apparaat is IP57-gecertificeerd, wat zoveel betekent dat het op zijn minst 30 minuten onder water kan overleven.

Qua specificaties gaat het om een te vergelijken apparaat als de Pocketbook Touch. De ereader heeft bijvoorbeeld een aanraakscherm, 4 GB schijfruimte en weegt zo’n 170 gram.

Volgens AllesEbook.de is het apparaat vanaf maart verkrijgbaar. Of dat ook betekent dat de ereader binnenkort in Nederland te koop zal zijn, is nog niet bekend.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER