Barnes & Noble: snel meer ebooks dan gedrukte boeken

0

Volgens Marc Parrish van Barnes & Noble duurt het niet lang meer voordat ebooks de boekenmarkt overgenomen zullen hebben. Hij stelt dat de overgang naar digitaal zelfs sneller gaat dan dat het bij films en muziek ging. Hierdoor zal er ‘snel’ een moment komen waarop het merendeel van de lezers ebooks prefereert boven gedrukte boeken.

Marc Parrish deed de uitspraken op een GigaOm-conferentie in New York. “De boekenindustrie ondergaat nu een radicalere en snellere verandering dan muziek of films, omdat het hier om een zaak van maanden gaat.” Parrish denkt dat het omslagpunt mogelijk in de nabije toekomst ligt: “In de komende 24 maanden zal deze markt volledig omgaan.”

Om zijn uitspraak kracht bij te zetten verwees hij naar cijfers van een tweetal onderzoeksbureaus. Daaruit blijkt dat 30 procent van de lezers zowel gedrukte als digitale boeken leest. In 2011 zullen er naar verwachting 18 miljoen ereaders verkocht worden, vergeleken met 900.000 in 2009. Daarmee zal 35 procent van de lezers een ereader in bezit hebben. Daarnaast rapporteert de Amerikaanse vereniging van uitgevers sterk dalende verkopen van gedrukte boeken en sterk stijgende verkopen van ebooks.

De volledige lezing van Marc Parrish is te bekijken op de site van GigaOm.

Vorig artikelUitgevers gepasseerd in ebookdeal Catherine Cookson
Volgend artikelSony: we zijn voor de lange termijn in deze markt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in