Sony: we zijn voor de lange termijn in deze markt

0

Sony was een van de eerste grote fabrikanten met een eInk-ereader en zal in de toekomst dergelijke apparaten blijven maken. Sony-manager Richard Palk zegt in een interview met StrategyEye dat zijn bedrijf bezig is met het verbeteren van de huidige generatie ereaders. Een kleuren-ereader zit voorlopig nog niet in de planning. Wel zal Sony ook met tablets gaan komen.

Volgens Richard Palk is er een groeiende groep consumenten geïnteresseerd in toegepaste leesapparaten. Sony zal dan ook doorgaan met het verkopen en verbeteren van ereaders. Daarbij zal het vooral gaan om het verbeteren van bestaande voordelen van dergelijke apparaten, zoals de lange batterijduur en de leesvriendelijkheid van het scherm.

Sony wil vooral op dat laatste vlak geen compromissen doen en zal daarom niet koste wat het kost met een kleurenscherm voor ereaders komen. “Wanneer je mooie LCD-schermen en OLED-schermen op de markt hebt, zet het geen zoden aan de dijk om met een kleurenscherm te komen dat lijkt op een krant uit de jaren ’80.”

Ondanks dat ziet Palk wel dat het concept ‘ebooks’ aan verandering onderhevig is en dat dit ook van invloed is op de apparaten waarop men leest. “Wanneer multimedia een ebook verrijken kan in plaats van de leeservaring onderbreken, dan zullen behoorlijk wat mensen daar enthousiast van worden. Vooral kookboeken, wetenschappelijke boeken, lesboeken en naslagwerken kunnen op deze manier zeker verrijkt worden.”

Sony zelf is ook al enige tijd actief met de verkoop van ebooks, naast ereaders. In de Verenigde Staten merkt het bedrijf een groei die vergelijkbaar is aan of zelfs hoger is dan de markt. Ondanks de concurrentie van grote spelers als Amazon en Apple, ziet Sony een plek voor zichzelf op deze markt. “We zijn actief in deze markt voor de lange termijn. Op dit moment zijn de uiteindelijke winnaars en verliezers nog onzeker.”

(Via: StrategyEye.)

Vorig artikelBarnes & Noble: snel meer ebooks dan gedrukte boeken
Volgend artikelNook Color doet het goed op tabletmarkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in