iPad positief ontvangen door vliegend personeel KLM

0

Sinds enige tijd test luchtvaartmaatschappij KLM het gebruik van iPads onder vliegend personeel. Voor zowel piloten als cabinepersoneel vervangt het apparaat de stapels papierwerk die tot voor kort tot de standaarduitrusting behoorden. De eerste ervaringen zijn positief.

50 KLM-medewerkers onder het cabinepersoneel en 110 piloten beschikken sinds kort over een persoonlijke iPad, die naast werkgerelateerde zaken ook voor persoonlijk gebruik dient. Piloten gebruiken de iPad bijvoorbeeld voor de checklist die ze voor vertrek afwerken. Deze wordt nu digitaal ingevuld en verzonden. Het cabinepersoneel gebruikt de iPad onder meer voor de passagierslijst. Alle informatie over passagiers hebben ze nu eenvoudig doorzoekbaar onder handbereik.

Het personeel heeft de iPad inmiddels omarmd, aldus projectleider Tim van Loosbroek van KLM: “Voor het vliegend personeel is dit de grootste innovatie sinds de uitvinding van de matrixprinter.” Omdat het bij de passagierslijsten om privacygevoelige informatie gaat, moest de beveiliging van het apparaat op orde zijn. Gegevens worden nu na 8 uur na een vlucht automatisch gewist, en medewerkers moeten dubbel inloggen.

Ook andere luchtvaartmaatschappijen experimenteren met de iPad in het vliegtuig. Volgens United Airlines heeft de iPad veel voordelen. Zo zou het apparaat 17 kilo papier per vlucht vervangen, waardoor de luchtvaartmaatschappij jaarlijks 1,25 miljoen liter kerosine kan besparen wanneer alle piloten van het bedrijf zouden overstappen op de iPad.

(Via Computable)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in