Amazon neemt boekencommunity Goodreads over

0

Internetreus Amazon heeft bekendgemaakt dat het bedrijf ’s werelds grootste boekencommunity Goodreads heeft overgenomen. Welk bedrag Amazon voor de website neertelt is niet openbaar gemaakt. De deal zal in het tweede kwartaal rond zijn.

Goodreads is een populaire website waarop lezers bij elkaar komen om boeken te bespreken en nieuwe boeken te ontdekken. De site bestaat sinds 2007, en kende vooral de laatste tijd een forse groei naar nu 16 miljoen gebruikers en meer dan 30.000 boekenclubs.

“Goodreads en Amazon delen een passie om lezen opnieuw uit te vinden,” aldus Russ Grandinetti, hoofd van de Kindle-contentafdeling van Amazon. “Goodreads heeft helpen veranderen hoe we boeken ontdekken, en met de Kindle heeft Amazon geholpen om lezen wereldwijd uit te breiden. Samen zullen we nieuwe dingen bouwen voor lezers en auteurs.”

Een van de eerste gevolgen van de overname is waarschijnlijk dat Goodreads geïntegreerd zal worden op de Kindle-ereaders. Op het blog van Goodreads wijst Goodreads-ceo Otis Chandler op die mogelijkheid. “Onze leden vragen al langer om de Goodreads-ervaring naar een ereader te brengen. Nu kijken we er naar uit om Goodreads naar de populairste ereader in de wereld te brengen, de Kindle, en verder uit te vinden wat lezen kan worden.”

Het nieuws over de overname heeft voor heel wat heftige reacties gezorgd op Twitter. Zo zijn veel mensen bezorgd dat de onafhankelijkheid van de boekencommunity zal verdwijnen. Tot nu toe stond de website bekend als een onafhankelijke plek waar boekenliefhebbers met elkaar konden discussiëren over boeken.

Volgens Chandler zal Goodreads echter als onafhankelijk merk onder Amazon-vlag blijven bestaan. “Het is belangrijk om duidelijk te maken dat Goodreads en het fantastische team erachter niet weg gaan.”

Goodreads was in het verleden altijd scheutig met het verstrekken van statistieken en gegevens over de gebruikers. Het is waarschijnlijk dat Amazon hier minder open over zal zijn.

Vorig artikelPatent: een Kindle zonder ingebouwde batterij en processor?
Volgend artikelGoogle Currents nu ook met Nederlandse content

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in