Doorbraak eInk technologie

0

Een doorbraak op het gebied van eInk technologie zorgt ervoor dat e-paper nu nog meer op papier lijkt dan voorheen. De Universiteit van Cincinnati heeft een display ontworpen waarbij de glans en de helderheid van papier worden benaderd.

De vernieuwing zit voornamelijk in de reflectie van de eInk balletjes. Kleine reservoirs met inkt bevinden zich in iedere polymere pixel. Door middel van een klein stroomstootje in het materiaal verspreidt de inkt zich over de pixels. Hiermee wordt het scherm dan opgebouwd. De techniek heet Electrofluidic Display Technology (EFD).

Papier reflecteert ongeveer 85% van het omgevingslicht. Dit apparaat reflecteert 55%, maar dat is nog altijd meer dan de rest van de beschikbare eInk apparaten. Hierdoor wordt het contrast verhoogd, wat de leesbaarheid ten goede komt. Het scherm kan snel genoeg verversen om bijvoorbeeld ook video te vertonen. De onderzoekers zoeken mogelijkheden om hun displaytechnologie gaan implementeren in de apparaten van Gamma Dynamics. Gamma Dynamics werkt met Electrofluidic Displays. Ebook lezen wordt op deze manier steeds meer gelijk aan een fysiek boek lezen.

(Via: Treehugger.)

Vorig artikelTwee grootste iPhone ereader applicaties bij Amazon
Volgend artikelGeruchten Apple ‘iReader’ steeds sterker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in