Pixel Qi laat nog op zich wachten

0

Al ongeveer een jaar lang wordt er reikhalzend uitgekeken naar de komst van de eerste apparaten met Pixel Qi schermen. Door problemen bij leveranciers kreeg het bedrijf te maken met wat vertragingen. Inmiddels lijken die opgelost en zullen binnenkort de eerste schermen in productie gaan.

De Adam van het Indiase Notion Ink was de eerste aangekondigde tablet met dit nieuwe kleurenscherm, dat kan wisselen tussen een energiezuinige reflectieve modus en een fullcolor modus. Deze tablet stond gepland voor een release in juni, maar dat zou wel eens uitgesteld kunnen worden. Notion Ink wacht waarschijnlijk eerst af tot er een stabiele versie van Flash beschikbaar is.

De producent van de schermen, Pixel Qi, heeft ondertussen te maken met andere problemen. De ontwikkeling van de schermen liep wat vertraging op door problemen bij een leverancier. Volgens een blogbericht op de site van Pixel Qi, heeft het bedrijf veel interesse van grote computerbedrijven. Dit stelt ze in staat om de productie nu over meerdere leveranciers te spreiden. De eerste schermen met Pixel Qi technologie zijn nu al wel beschikbaar in sommige producten, maar die liggen nog niet in de winkels.

Pixel Qi werkt ook samen met de organisatie One Laptop per Child (OLPC). Mary Lou Jepsen, CEO van Pixel Qi, is afkomstig van deze organisatie, waar ze meewerkte aan de ontwikkeling van de schermen voor de eerste goedkope laptop van OLPC. Dit scherm kan worden gezien als een voorloper van de nieuwste generatie Pixel Qi schermen.

De schermtechniek van Pixel Qi is ondanks de vertraging nog steeds veelbelovend. Dat bleek gisteren ook weer, toen het bedrijf een prestigieuze IEEE Award kreeg toegekend, voor opkomende technologie.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelWat gaat Amazon doen?
Volgend artikelGroenLinks stelt Kamervragen over ebooks
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in