WePad doet het goed in voorbestelling

0

Sinds gisteren kan de WePad via Amazon.de voorbesteld worden. Volgens de producent stond het apparaat binnen een uur op nummer twee in de lijst van bestsellers. Naar verwachting wordt de tablet pas in augustus geleverd. De Duitse makers positioneren het apparaat welbewust als een directe concurrent van de iPad.

Neofonie, het bedrijf achter de WePad, heeft de voorbestellingen van de WePad exclusief aan Amazon.de uitbesteed. Na de introductiedatum zal het apparaat ook in de winkels liggen. Interessant om te zien is dat juist de duurdere versie (569 euro) met 3G het populairst blijkt te zijn. Deze staat op nummer twee van de bestsellerlijst, terwijl de goedkopere variant met enkel wifi, te bestellen voor 449 euro, op dit moment op de 57e plek in de bestsellerlijst staat.

De ogenschijnlijke populariteit van de WePad komt niet helemaal als een verrassing. Een aantal Duitse uitgevers hebben bijvoorbeeld al aangegeven zich speciaal op het apparaat te richten. Verder hebben de makers op Facebook inmiddels al ruim 20.000 fans weten te verzamelen. De WePad doet volgens de technische specificaties eigenlijk alleen op het gebied van gewicht en batterijduur onder voor de iPad.

Met de belangstelling voor de WePad lijkt het dus goed te gaan. Het is echter niet de enige iPad-concurrent in Europa en ook niet de eerste. Vanaf vandaag is namelijk ook de JooJoo in Europa leverbaar. Deze tablet, eerder bekend onder de naam Crunchpad, heeft een scherm van 12.1 inch en is daarmee een stuk groter dan de iPad. De prijs valt mee: 359 euro.

Het is te verwachten dat er binnen niet al te lange tijd ook een Europese releasedatum voor de iPad gegeven zal worden. Nog steeds geldt ‘eind mei’ als richtlijn. Hoe langer de Europese iPad op zich laat wachten, hoe meer last Apple zal krijgen van concurrerende tablets die in de loop van juni en juli op de markt zullen komen.

(Via: AreaMobile.)

Vorig artikelGroenLinks stelt Kamervragen over ebooks
Volgend artikelSoftware van Kindle krijgt update
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in