Meer gratis apps voor Android dan voor iPhone

0

De Android Market heeft de iPhone App Store ingehaald op het punt van de hoeveelheid gratis applicaties. Statistiekenverstrekker Distimo berekende dat er vanaf de maand maart zo’n dertienduizend meer gratis apps voor Android-toestellen beschikbaar zijn dan voor de iPhone. Wat betaalde apps betreft heeft de App Store nog steeds wel een grote voorsprong.

Volgens Distimo bestaat de App Store voor iPhone nu in totaal uit ruim 333.000 apps. 121.000 daarvan zijn gratis beschikbaar. Voor Android ligt het totaal aantal apps op ruim 206.000. Daarvan is meer dan de helft, 134.000, gratis te downloaden.

De sterkste stijger in de maand maart was Android, met een groei van het aantal apps van 16 procent. Daarachter kwam de App Store voor de iPad, met 12 procent. Het aantal apps voor de iPhone groeide met 6 procent. Wanneer de huidige groei van de applicatiewinkels zich zo doorzet zal het totale aantal Android apps over vijf maanden het aantal iPhone-apps overstijgen.

Het maandelijkse rapport dat Distimo uitbrengt laat ook zien dat steeds meer appbouwers inzien dat het belangrijk is meerdere platforms te ondersteunen. 58 procent van de populairste apps voor de iPad hebben ook versies voor een ander platform.

Ebooks blijven een belangrijke categorie voor de iPad. ‘Boeken’ is met ruim 16.000 apps de categorie met het meeste aantal apps. De populairste gratis app sinds het begin van de opening van de applicatiewinkel voor de iPad is iBooks. De gratis Kindle-app van Amazon komt op de vierde plaats.

Het volledige rapport is te vinden op de site van Distimo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in