*openmargin verbindt lezers in de marge van een ebook

0

Vandaag werd op de conferentie The Next Web een nieuwe iPad-app geïntroduceerd waarmee lezers in de marge van een ebook met elkaar van gedachten kunnen wisselen over de tekst. Met de app *openmargin kun je behalve ongestoord ebooks lezen ook met andere lezers in gesprek over het ebook. Uitgevers zien toekomst in de dienst en stellen een selectie van hun boeken gratis beschikbaar.

De makers van de applicatie *openmargin willen van het ebook een ontmoetingsplaats maken waar lezers met elkaar van gedachten wisselen over het ebook. “Al eeuwenlang maken lezers hun boek eigen door lievelingspassages te markeren en daar in de marge een notitie aan toe te voegen. Wanneer een eBook een *openmargin krijgt, wordt de marge een publieke omgeving.”

De iPad-app van *openmargin beschikt over een leesomgeving waar de lezer ongestoord zijn boek leest en passages markeert. Door vervolgens op een passage te tikken, betreedt de lezer de openmargin, waar hij een notitie achterlaat en de ideeën van anderen verkent.

De initiatiefnemers hopen met de app een omgeving te bieden waarin auteurs, uitgevers en lezers de dialoog aangaan rond een boek. Binnenkort komt de applicatie beschikbaar in de App Store, op dit moment is een gelimiteerde oplage beschikbaar in een bètaversie via de website. Uitgevers die vanaf het begin meedoen en enkele van hun ebooks in de *openmargin-app aanbieden zijn Maven Publishing, Uitgeverij Eburon, new shoes today en het Amerikaanse Ebookling.

(Via: PressDoc.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in