Eerste afbeeldingen van PixelQi’s 3Qi scherm – Update

0

PixelQi heeft afbeeldingen van haar eerste commercieel toepasbare scherm gepresenteerd, een 10” kleuren lcd scherm met een zwart/wit epaper modus. De schermen kunnen onder andere toegepast worden in netbooks en ereaders.

De schermtechnologie van PixelQi is niet nieuw en werd al toegepast in de one laptop per child laptop (olpc). De olpc was echter niet bedoeld voor commercieel gebruik. Uniek aan het scherm is dat deze twee modi kent: één backlit full color schermmodus, zoals we dat kennen van reguliere laptops, en een reflective zwart/wit modus.

In de reflective modus maakt het 3Qi scherm gebruik van omgevingslicht om een beeld te vormen. Voordeel is dat het scherm daardoor ook buiten goed leesbaar is en bovendien zeer weinig energie gebruikt.

Volgens PixelQi kunnen netbooks die uitgerust worden met deze schermen op termijn veel langer werken op een acculading. Bovendien zijn er hybride apparaten te verwachten, in de vorm van netbooks die ook ingezet kunnen worden als ereader, zoals dit prototype bewijst.

Update: er is nu ook een filmpje van het PixelQi 3QI scherm:

Vorig artikeliRex werkt aan full color ereader
Volgend artikelNieuwe ereader applicatie voor Android telefoons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in