Gizmodo toont Plastic Logic video

0

De veelbesproken Plastic Logic reader, die begin 2010 op de markt zou moeten komen, werd onlangs door Gizmodo van dichtbij bekeken. De ereader, die slechts 7 mm dik is, beschikt over een 10” eInk scherm en heeft wifi/3G connectiviteit.

Het is de eerste keer dat de Plastic Logic van dichtbij gefilmd kon worden. De ereader is vooral bedoeld voor zakelijke gebruikers, en zal daarom o.a. Word, Powerpoint en pdf documenten kunnen lezen, naast andere ebook formaten zoals ePub. Via een wifi of 3G verbinding kan content bovendien draadloos binnengehaald worden.

De Plastic Logic is voorzien van een touch screen, zodat de ereader met vingerbewegingen bediend kan worden. Ook kunnen er aantekeningen gemaakt worden in documenten.

Het apparaat dat door Gizmodo werd bekeken is echter niet bijzonder snel, en ook de wifi/3G functionaliteit was nog niet geïmplementeerd.

Plastic Logic is niet de eerste fabrikant met een 10″ ereader, die eer viel te beurt aan het Nederlandse iRex Technologies, dat in september 2008 de DR 1000 serie presenteerde. Begin dit jaar toonde Amazon de Kindle DX, die eveneens is voorzien van een 10″ eInk scherm. Plastic Logic maakt echter gebruik van een andere technologie, waardoor de schermen minder kwetsbaar zullen zijn dan de huidige eInk schermen.

plastic logic ebook from Gizmodo on Vimeo.

Vorig artikelGeanimeerd digitaal lezen goed voor kleuter
Volgend artikelMeer dan één miljoen eInk readers verkocht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in