Meer dan één miljoen eInk readers verkocht

  0

  Volgens E Ink Corporation, de fabrikant van de schermen die in ebook readers worden ingebouwd, zijn er momenteel ruim een miljoen ereaders met een eInk scherm in omloop.

  Eén miljoen ereaders, dat lijkt behoorlijk veel, maar het aantal valt in het niet bij bijvoorbeeld de ruim 30 miljoen iPhones/iPod touches die Apple tot nog toe heeft verkocht. Veel mensen vinden een op eInk gebaseerde ereader te duur en ontdekken dat ze ook prima op hun iPhone kunnen lezen. eInk technologie wordt echter snel goedkoper doordat de productievolumes toenemen.

  Mede daardoor zullen ereaders naar verwachting snel goedkoper worden en van meer functionaliteit worden voorzien. Vooral Amazon timmert behoorlijk aan de weg, volgens schattingen is dit bedrijf goed voor zo’n kwart miljoen verkochte Kindle ereaders.

  iRex Technologies uit Nederland was één van de eerste fabrikanten die een ereader gebaseerd op elektronisch papier op de markt bracht. Inmiddels zijn er veel meer leveranciers toegetreden tot de markt, waaronder het Franse Bookeen, het Chinese Jinke Electronics en de in Japan gezetelde Sony Corporation.

  Een aantal ereaders die gebruik maken van de schermen van E Ink:

  ∙ Cybook Gen3 van Bookeen
  ∙ Digital Reader 1000S en iLiad van iRex
  ∙ eSlick van Foxit
  ∙ BeBook van Endless Ideas
  ∙ Kindle van Amazon
  ∙ NUUT van Neolux
  ∙ PRS-505 & PRS-700 van Sony
  ∙ STAReBOOK STK-101 van Staretek

  Vorig artikelGizmodo toont Plastic Logic video
  Volgend artikelGoogle Books nu ook onderwerp van onderzoek voor EU

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in