Plastic Logic Que ProReader lijkt van de baan

0

De in 2009 groots gepresenteerde Que van Plastic Logic is uitgesteld. In januari werd aangekondigd dat de ereader in april geleverd zou worden. Die termijn werd verzet naar 24 juni. Vorige week kregen klanten die een voorbestelling geplaatst hadden echter de mededeling dat hun bestelling gecancelled was. Het is onzeker of de ereader ooit nog op de markt zal komen.

Plastic Logic zegt zelf dat het product ‘uitgesteld’ is. Alle bestellingen tot nu toe zijn echter gecancelled en het bedrijf accepteert tot nader order geen nieuwe bestellingen. Er is nog geen nieuwe datum bekendgemaakt voor de levering van de ereader.

De Que ProReader was vooral gericht op de zakelijke markt. Het apparaat zou een aanraakgevoelig scherm moeten krijgen van A4-formaat en op de markt komen in twee uitvoeringen, een wifi- en een 3G-versie. Met een prijs van 650-800 dollar zat de ereader in de hoogste prijscategorie.

De vooruitzichten voor de Que zijn gezien de laatste ontwikkelingen weinig positief. De verwachte prijsdalingen van ereaders zijn vorige week in gang gezet. De markt voor grote eInk-ereaders wordt nu bepaald door de Kindle DX en het Nederlandse bedrijf iRex. iRex maakt echter op dit moment zelf de nodige problemen mee en de Kindle DX van Amazon is te koop voor een prijs van 490 dollar. Het is waarschijnlijk dat die over niet al te lange tijd net als de Kindle 2 in prijs omlaag zal gaan.

Plastic Logic is inmiddels het derde ereaderbedrijf dat recent in de problemen is gekomen. Eerder dus al iRex, maar ook Foxit, van de eSlick. Dit bedrijf sluit binnenkort de deuren van de Europese vestiging.

(Via: Wired.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in