Kindle-app nu ook met audio en video

0

De Amerikaanse internetwinkel Amazon heeft bekendgemaakt dat de nieuwste versies van de iPhone- en iPad-app nu ook ondersteuning bieden voor verrijkte ebooks. De nieuwe functies werden aangekondigd via een persbericht, waarin Amazon ook de hoop uitsprak dat meer uitgevers gaan experimenteren met deze nieuwe vorm van ebooks.

De eerste ebooks die gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden zijn al te vinden in Amazons webwinkel. Amazon biedt uitgevers vanaf nu de mogelijkheid om ebooks te verrijken met audio en video. Een van de uitgevers die ebooks in het nieuwe formaat aanbiedt is Wiley. Peter Balis van Wiley verwacht dat de nieuwe functies de lat hoger zullen leggen voor wat digitaal lezen in de toekomst zal gaan bieden. Een voorbeeld van een verrijkt ebook dat Amazon voor de iPad en iPhone, is een reisgids van Londen, met audiotours. Ook een kookboek met videoclips behoort tot het nieuwe assortiment.

De stap van Amazon om zich met multimediale ebooks te richten op de apparaten van Apple is opvallend. De eigen Kindle-ereader biedt immers geen ondersteuning voor verrijkte ebooks. Of een eventuele nieuwe versie van de Kindle dit wel zal bieden is nog onbekend.

(Via: Amazon.)

Vorig artikelLiquavista geeft blik op toekomst schermen
Volgend artikelAandelen Amazon krijgen lagere waardering
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in